Тази година модните тенденции ще върнат спомените ни от миналото

Новата година дойде, а с нея и новите тенденции както на модния подиум, така и в дома. Цветът, който ще бъде навсякъде около нас тази година вече е избран от световните дизайнери.

Според модните специалисти цветът на 2019-а година е пълен с живот.

„Много любим за дизайнерите цвят. Ливинг корал, който се превежда жив корал с нюанси на златистото”, казва дизайнерът София Борисова.

Определен е от световната компания за цветове „Пантон”. А изборът е вдъхновен от застрашените коралови рифове.

„Във всяка една колекция на дизайнерите ще можем да видим доста рокли от този любим цвят корал. Той ще се принесе навсякъде, тъй като е много светло, свежо и много зареждащо с енергия. И не само в модата но и в интериорния дизайн ще видим много различни комбинации и варианти на корала”, обяснява Борисова.

Кои са най-добре облечените мъже за 2019 г.? (ГАЛЕРИЯ)

Комбинирането му с други палитри от цветове, може да ни бъде по-сложно, но не и невъзможно.

„Можем да го съчетаем в различни комбинации от по-светло и по-тъмно. Той е доста коварен в съчетанията. Черното, което е изместено от златистия цвят, също върви в комбинация с корала, но в стрийт модата”, обясни модният специалист.  

Дизайнерите споделят, че хората търсят топлината  в цветовете тази година. За разлика от ултравиолетовия цвят , който беше актуален миналата година, сега на преден план излизат цветове, които могат да зареждат хората позитивно.

Елизабет Хърли облече рокля на Невена Николова (СНИМКИ)

„Цветовете, които определя „Пантон”, освен този корал,  са тъмен корал (наречен фиеста), оранжево, тревисто зелено, жълто, въобще светлите цветове – бонбонено розово, небесно синьо. Тази година ще видим една много богата гама от свежи цветове. И между другото златното заменя вече и се нарича истинското черно, модерното черно от много дизайнери и фешън блогъри”, обясни още София Борисова.

Освен вълната от нюанси на кораловия цвят, тази година модните тенденции ще върнат спомените ни от миналото. Но за сметка на това ще се разделим с някои от любимите си принтове.

Модният бранд на Виктория Бекъм търпи финансови загуби

„В официалната мода и в ежедневната се връщат от 80-те години леко бомбе ръкавът, като не трябва да забравяме , че подплънките са хит тази година в саката и в роклите. Също така сакото, което досега сме носели вталено, сега ще бъде преобразено в рокля с големи копчета. Плисето, което е микро плисе, тази година ще се наложи като тотален хит в различни комбинации в ризи, в рокли, даже и в панталони. Животинските принтове, които бяха актуални, тази година са изместени от принтове от  природата. Ще видим много десени на листа, на палми, също така на емблематични сгради, което е много интересно”, обясни още модният специалист.

А Цвета на 2019-а у нас се приема разнопосочно. Някои смятат, че носи лятно настроение, други не са сигурни, че толкова светли цветове ще им отиват, а трети са убедени, че коралът носи успех.

И макар цветът на 2019-та да е приеман предимно като летен нюанс, според дизайнерите той може да намери приложението си във всеки сезон.  

Репортер: Яна Блажева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.