Репортерите на NOVA представят #ИсторииОтЖивота2018

Надя Ганчева разказа историята за убийството на журналистката Виктория Маринова. И за убийството на журналистиката в България. За случая, в който конспирациите взеха връх., а фактите нямаха значение. История за смъртта на доверието в институциите, за властта на социалните мрежи над класическите медии, за липсата на обективност и изкривяването на информацията. Случаят, при който май всички искаха в България да има журналист, убит заради свободата да каже, че 2+2 е равно на 4. Затова никой не повярва на истината на мъжа, който призна, че е убиецът на журналистката.

Той е на 20 години. Не помни кой клас е завършил. Да говори български му е трудно. Северин Красимиров – обвинен за изнасилване и убийство по особено жесток начин на телевизионната водеща Виктория Маринова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пред съда и пред медиите Северин Красимиров призна, че е виновен. Заяви, че съжалява и че е готов да излежи присъдата си.

"Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам! Виновен съм!", каза обвиняемият за убийството на журналистката Виктория Маринова преди началото на съдебното заседание на 19 октомври, на което се гледа мярката му за неотклонение.

Северин разказа, че на фаталния 6 октомври той и Виктория се сблъскали случайно на алеята край Дунав. Нямал намерение да я напада и да я убива. Ударил я обаче няколко пъти, а след това не помни нищо. Нямал съучастници, нито поръчители, твърди Северин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.