Заради почистване е ограничено движението на тир-ове в някои проходи

Близо 400 машини са обработвали пътните настилки през нощта, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В районите със снеговалеж почистването продължава. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, напомнят от пътната агенция.

Поради снегонавявания е ограничено движението на всички автомобили през проход "Троянски". Временно е ограничено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Девин - Михалково и през прохода "Превала". Движението по останалите републикански пътища е без ограничение.

Снежно и студено начало на новата седмица

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да спазват дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

СЛЕД СНЕЖНАТА БУРЯ В ГЪРЦИЯ: Един човек е загинал, двама са в неизвестност

Общо 150 машини са работили във всички райони на София по трасетата на градския транспорт, общински пътища, опасни и стръмни участъци и основни улици в кварталите. 
В планината Витоша се извършва опесъчаване на пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове, съобщиха от Столична община. 
Почистват се подходите към подлези, прилежащите пространства на спирките на градския транспорт и тротоари.  Градският транспорт се движи по редовните си маршрути. 
Екипи на Столичен инспекторат и Дирекция "Аварийна помощ и превенция следят обстановката. 
Температурите днес ще останат ниски и са възможни заледявания, предупреждават от общината.
В Кризисните центрове на Столична община са настанени 150 души, останали без дом.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.