Той е пухкав и миловиден

Пухкав миловиден робот, който прегръща и повдига настроението на самотни хора, беше 
представен на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, съобщи в. "Дейли мейл". Създател на робота Loveot (съчетание на думите любов и робот) е японската компания "ГрувЕкс".  Той е проектиран така, че да следва собствениците си, да ги разпознава и да ги гушка. Предназначението му е "да ги прави щастливи", предава БТА.

ЗВУЦИ ОТ МАРС: Робот изпрати запис на шума от вятър на планетата (ВИДЕО)

Любвеобилният робот е висок само 40 см. Има опашка, кръгли очи с 16 графични слоя, които му дават възможност да мига и да ги върти, оглеждайки реалистично помещението. Коремчето му предразполага да го почешеш. Материалът, с който е покрит, дава усещане за топлина и безопасност и така предизвиква желание да го гушнеш. Освен многото сензори, които са инсталирани по него, на главата му има камера, с която може да разпознава до 1000 лица. Той не може да говори, но общува с писукане и други звуци. Не разбира команди. 

"Той непрекъснато моли за внимание и се препречва на пътя на хората, с които живее, но дойдат ли непознати, страни от тях. Умилява само с присъствието си. Задачи не може да изпълнява" - казаха от компанията "ГрувЕкс".

Роботите могат да манипулират и подчиняват хората

Loveot се придвижва на колела и когато моли за прегръдка, направо преследва човека.
Цената на робота е 3100 щатски долара. Засега се продава само в Япония.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.