Зрителите ще могат да се насладят на мюзикъла от 25 януари

„Фантомът на операта” - едно от най-популярните представления, с премиера на българска сцена. Мюзикълът ще се играе в Музикалния театър в София от 25 януари.

Като гост-звезда в него ще участва и победителката от четвъртия сезон на X Factor Християна Лоизу.

„Фантомът на операта” – за първи път на българска сцена

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката. Тя е най-скъпата премиера на Националния музикален театър. Солидни средства са инвестирани в мащабната сценография, озвучителната и осветителната техника и изработването на близо 400 оригинални костюма. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специалните ефекти в спектакъла се ползва професионалната помощ на водещия български илюзионист академик Никола Петров – Корли.

"Всички сме респектирани от това заглавие, но Музикалният театър, освен че тази година отпразнува 100 години от професионалното оперетно изкуство у нас, днес се осмелява за първи път да поставя заглавие на Уебър. Музикалният театър е единственият, който може със своя невероятен екип да изиграе този мюзикъл", заяви Марияна Арсенова, директор на театъра.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.