Министърът е в Брюксел за заседанието на Транспортната комисия към ЕП

„Изправени сме пред абсурд - Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на ЕП връщането на камиона. В разговори с представители на ЕК ме увериха, че дори ако в Европейския парламент това предложение бъде прието, на триалозите Комисията няма да го подкрепи”. Това заяви транспортният министър Росен Желязков в Брюксел, където се проведе заседание на Транспортната комисия в Европейския парламент по пакета „Мобилност”.

Гласувани бяха три доклада. Депутатите подкрепиха предложението камионите да се връщат веднъж на три седмици в държавата, откъдето са и отхвърлиха промените, свързани с почивките на шофьорите и техните възнаграждения.

Министър Желязков определи гласуването като „по-скоро положителен резултат”.

„Не сме били максималисти. Давахме си ясна сметка, че всички предложения, които бяха направени от членовете на Европейския парламент са тактически и също не събраха необходимите гласове. Даваме си сметка, че сме в малцинство”, заяви още министър Желязков.

„Ще продължим да използваме всички досега инструменти. Премиерът заяви много ясно какви действия ще бъдат предприети. Разчитаме на политическите семейства. Не сме в патова ситуация, а много работна”, допълни министърът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.