Военни излязоха в защита на пребития от роми командос Валентин Димов

Във Войводиново роми пребиха ефрейтор Валентин Димов. Той се лекува, а извършителите са задържани. Повечето постройки в ромската махала се оказаха незаконни и държавата започна да ги събаря. Случаят за пореден път стана повод за политически престрелки и обвинения. В протесното шествие в петък се включиха много колеги на Валентин Димов. На мястото имаше бивши и настоящи военнослужещи, както и футболни фенове. Сред тях беше и Иван Гюзелев, който е щабен сержант от запаса. Отишъл е, за да засвидетелства своята подкрепа към семейството на пострадалия военен. Според него обаче не трябва да се поставят под общ знаменател всички хора от ромския етнос.

Военни протестират във Войводиново (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Просто хората се делят на добри и лоши. Поне едно между 25-30% от тях искат да живеят нормално. Искат да си гледат децата нормално. Нормално да ходят на работа, да изпълняват своите функции в обществото”, допълни Гюзелев.

Редица бяха обаче и онези, които съзряха разрешаване на проблема в ръцете на властта. „Всички кметове на селата къде бяха тази вечер? Защо ги нямаше тук? Трябва да се съберат абсолютно всички и да направят така, както направи кметът на село Войводиново. Всички незаконни постройки в Община Марица трябва да бъдат бутнати”, смятят протестиращите.

Командоси излизат на протест в подкрепа на пребития военен от Войводиново

Малко след началото на протеста дойдоха и футболните агитки, които бяха мирно настроени. На протеста пред кметството присъстваха жители както от Войводиново, така и от съседните населени места.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.