БСП ще обсъди платформата си за явяване на евроизбори и визията си на днешния пленум

Сергей Станишев е потенциална номинация на социалистите за евровота през май.  Това каза депутатът от БСП Валери Жаблянов в ефира на „Събуди се”.

„Председателят на ПЕС как може да не стои като потенциална номинация? Има поне 20-30 или 50 потенциални номинации в БСП, така че е нормално президентът на ПЕС да бъде номинация. Не виждам никаква интрига в това”, каза той и добави, че днес на пленума няма да бъде обсъден въпросът с номинациите, тъй като все още не е започнала процедурата.

Ръководството на БСП ще проведе първото си заседание за годината

Жаблянов заяви, че не знае Елена Йончева и Деница Златева да се кандидатирали официално за Европейския парламент.

Депутатът от БСП обясни, че на днешния пленум на партията ще бъдат обсъдени два документа. Единият е платформата за явяване на БСП на изборите за Европейски парламент, а другият - визията.

Корнелия Нинова няма да участва в Конгреса на европейската левица

„Това, което вълнува българските граждани и България е в каква Европа ще живеем в следващите години, може би десетилетия. Очевидно е, че тази Европа, в която влязохме и това устройство на ЕС, е изчерпано до голяма степен като възможност за развитие на Съюза. Появиха се остри противоречия между държавите членки. БСП предлага една платформа, в която сме акцентирали върху важни въпроси – острата социална несправедливост, неравенството, унищожаването на много места на европейската средна класа, обедняването на европейските граждани”, каза депутатът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.