Ранените са десетки

Двама пожарникари и една испанска туристка загинаха при експлозия в пекарна в центъра на Париж в събота. Ранените са 50, 10 от които са в тежко състояние, съобщиха от полицията във френската столица.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер увери, че става въпрос за битов инцидент, а не за терористичен акт. Причина за взрива е изтичане на газ.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Министърът каза още, че последствията от експлозията са много тежки. Зоната бе отцепена, евакуираха се хора от съседните сгради. На площада на Операта, който се намира в близост до мястото на инцидента, кацнаха два вертолета на службата за гражданска отбрана, за да евакуират спешно пострадалите. Близо 200 пожарникари се бориха с пламъците.

Кметицата на Париж Ан Идалго и френският премиер Едуар Филип също посетиха мястото.

Съобщава се, че в момента на експлозията, към 9 часа сутринта, хлебарницата е била затворена. 

Освен заради експлозията, голяма част от центъра на Париж беше блокирана и заради поредния протест на жълтите жилетки. Напрежение, арести и силно полицейско присъствие имаше в столицата и други градове.

Демонстранти предизвикаха безредици на много места в страната три дни преди началото на инициирания от президента Еманюел Макрон национален дебат, който се очаква от мнозина с огромен интерес. 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.