Президентът уволни Джеймс Коми през 2017 г.

Американският президент Доналд Тръмп изсипа куп ругатни по адрес на бившия директор на ФБР Джеймс Коми след нови разкрития на в-к "Ню Йорк таймс" за разследване, започнало през 2017 г. за това дали Тръмп работи за интересите на Русия, съобщава БТА.

 Федералната полиция стартирала разследването дни, след като държавният глава уволни ексдиректора на ФБР през май 2017 г.

Истината за ФБР през погледа на бившия му директор Джеймс Коми

Според публикацията работата на федералната полиция бързо се сляло с това на специалния прокурор Робърт Мълър по подозрения в тайно сътрудничество между Москва и екипа на предизборния щаб на републиканския тогава кандидат-президент през 2016 г. Част от разследването било по линия на контрашпионажа, а друга - свързана с престъпна дейност. По въпроса от сферата на контрашпионажа трябвало да се установи дали милиардерът съзнателно или несъзнателно е работил за Русия, докато разследването за престъпление било свързано с уволнението на Коми. Не е ясно дали проверките продължават.
В отговор на запитване от АФП, ФБР не пожела да коментира информацията.

В поредица публикации в Twitter в събота сутрин Тръмп нарече Коми „пълен боклук", „покварено ченге" и „лъжец".

Лично засегнат, самият Джеймс Коми отвърна с цитат на думите на президента Франклин Рузвелт: „Искам да съдите за мен по враговете, които съм си създал".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.