Коментират Ива Екимова и Борис Ангелов

Няма нито едно негативно отразяване от страна на чуждестранната преса на шоуто за откриването на Пловдив - Европейската столица на културата 2019. Това каза пиар експертът Ива Екимова в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Този културен център трябва поне в тази година да се превърне в обединителна точка на култура, на интеграция, на споделяне и името на България да се чува с добро”, каза още тя.

ГРАНДИОЗЕН СПЕКТАКЪЛ: Пловдив вече е Европейска столица на културата 2019 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според журналиста Борис Ангелов тържественото откриване е можело да бъде много по-добре организирано: „Определенията бяха от „Ален мак” до асамблея "Знаме на мира" и т.н. Ненужен патос... Най-смешно е оправданието с немските артисти, защото те бяха на доста по-високо ниво от останалите”, каза той.

„Историята на Пловдив като Европейска столица на културата започна през 2014 г. с доста недобри неща, като например българският координатор на проекта се оказа майката на дама от организаторите на събитията. За шеф на журито беше определен човек, който е доста добър познат на ресорния заместник-кмет на Пловдив”, посочи Ангелов и обясни, че и журито е изразило съмнения в добрата организация на откриването.

Повече по темата вижте във видеото.

СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА: Ще се отрази ли събитието върху имиджа на Пловдив?

Изложба разказва историята на тютюневите сладове в Пловдив (ВИДЕО)

Над 500 събития през 2019 г. в Пловдив – Европейската столица на културата

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.