Изявлението му е по повод на медийни публикации, че през 2017 г. ФБР е започнало разследване по този въпрос

Американският президент Доналд Тръмп отрече  да е работил някога за Русия, след като се появиха медийни публикации, че през 2017 г. ФБР е започнало разследване по този въпрос, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Никога не съм работил за Русия", заяви 45-ият президент на САЩ в заснежените градини на Белия дом. "Хората, които са започнали това разследване, са си го съчинили, защото уволних (тогавашния директор на ФБР Джеймс) Коми", добави той. Тръмп използва думите "известни негодници" и "мръсни ченгета" по адрес на бивши служители на ФБР и министерството на правосъдието.

Тръмп изсипа куп обиди по адрес на бившия шеф на ФБР

"Мисля, че е позорно да ми задавате този въпрос", добави той, преди да потегли за град Ню Орлиънс.

Истината за ФБР през погледа на бившия му директор Джеймс Коми

Според в. "Ню Йорк таймс" разследването на американската федерална полиция е било слято с това на специалния прокурор Робърт Мълър за подозренията за съглашателство между Русия и предизборния щаб на кандидата за президент на Републиканската партия през 2016 г.

Запитан за информация на в. "Вашингтон пост", според която той е опитал да скрие подробности от свой разговор с руския си колега Владимир Путин, Тръмп също отрече да е правил нещо подобно. "Не зная абсолютно нищо. Това са фалшиви новини. Срещата се увенча с успех", каза Тръмп, имайки предвид срещата на върха с Путин в Хелзинки през юли 2018 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.