Публиката има възможност да подкрепи своя фаворит сред петимата социални предприемачи до 4 февруари

Днес стартира онлайн гласуването за финалистите в петото юбилейно издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

До 4 февруари включително всеки може да се запознае с петимата социални предприемачи - финалисти в ПРОМЯНАТА и да избере кого да подкрепи на www.nova.bg/promyanata. Тримата финалисти с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса.

Петимата социални предприемачи, които се борят за победата тази година са:

Крум и Симона Крумови от Издателство Керът - създават образователни материали, свързани с ранното детско развитие, които подхранват любопитството на децата и показват очарованието на света.

Васил Спасов и Боян Симеонов от RockSchool – целят да създадат адаптирана програма за музикално образование за деца и младежи с нарушено зрение чрез проекта "Виждам чрез Музика".

Екатерина Йосифова и Наталия Александрова от фондация “За Храната“ - целят да създадат дигитален ресурсен център за деца, родители, учители и училища, който да предоставя помощни материали (видеа, влогове, рецепти) и практически знания по темата хранене.

Яна Генова и Искра Джанабетска от “Книговище“ - интернет платформа за ученици от 1. до 10. клас, която цели да повиши читателската и функционалната грамотност сред подрастващите посредством засилена геймификация и електронен читателски дневник.

Ивайло Бонев и Михайло Николич от образователен център “Технократи“ - предлагат практическа учебна програма за деца между 7 и 16 години, която използва новите технологии за изучаване на дисциплини като математика, наука и изкуства.  

Тези трима от тях, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса – среща с жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Тримата кандидати ще представят проектите си и пред детско жури. Големият победител в ПРОМЯНАТА 2018/2019 ще бъде избран през февруари от двете журита и ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лева, а вторият и третият - по 15 000 лева. Допълнително и петимата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години, в рамките на които ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

Петимата финалисти бяха избрани сред общо 134 проекта, кандидатствали в петото издание на ПРОМЯНАТА. До този момент те преминаха през 6 етапа на оценка и получиха одобрение от служители на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, както и от експерти от социалния и бизнес сектор.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 80 000 деца и младежи от цялата страна.