Той беше поискан от лидера на лейбъристите Джереми Корбин

Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на недоверие, който беше гласуван тази вечер в британския парламент. Точно 19 гласа спасиха правителството.  

Той беше поискан от лидера на лейбъристите Джереми Корбин снощи, след като Камарата на общините отхвърли с голямо мнозинство споразумението на Мей с ЕС за Brexit.

325 депутати в долната камара на парламента гласуваха срещу вота на недоверие. 306 го

подкрепиха.

Тереза Мей: Продължаваме да работим за напускането на ЕС (ВИДЕО)

Британският премиер Тереза Мей обяви, че ще се срещне още тази вечер с лидерите на опозицията, в търсене на консенсус как да бъде осъществен Брекзит. 

СДЕЛКА ИЛИ НЕ: Какво ще се случи с българите във Великобритания?

Лидерът на най-голямата опозиционна партия във Великобритания Джереми Корбин каза, че ще приеме поканата на премиера Тереза Мей за консултации как страната да напусне Европейския съюз, пише Би Би Си.

Корбин, обаче, има условия, преди да започне разговорите.

Лидерът на лейбъристите каза, минути след като инициирания от него вот на недоверие в кабинета не мина в парламента, че консултации ще има само ако Тереза Мей гарантира, че няма вариант, в който Брекзит да се случи без договореност с Брюксел за условията на раздяла

До вотът на недоверие се стигна след като парламента отхвърли с голямо мнозинство плана за напускане на ЕС, който Мей беше договорила с Брюксел.Тереза Мей каза веднага след обявяването на резултата, че Брекзит ще се случи и тя ще разговаря с лидера на всяка една парламентарна партия как да стане това на практика.

Професионален поглед към гласуването по Brexit

Политически реакции в Европа след провала на Мей при вота на сделката за Brexit

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.