За по-малко от три месеца форматът се наложи като предпочитана програма сред следобедните предавания

Министърът на външната политика и търговия на Унгария Петер Сиярто е специален гост в днешното издание на “Плюс-Минус. Коментарът след новините“. Водещите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров ще разговарят с него за предстоящите европейски избори, миграционните проблеми в Европа и интеграцията на Западните Балкани.

От ръководителя на унгарската дипломация зрителите ще чуят възможно ли е България и Унгария заедно да бъдат медиатор между държавите в ЕС и тези, които чакат пред него.

В предаването, което започва веднага след емисията на Новините на NOVA в 16.00 ч., предстои интересен разговор за идеологическото деление в Европа, границите на прагматичното партньорство и симптомите на лицемерие.

За по-малко от три месеца “Плюс-Минус. Коментарът след новините“ успя да се наложи като предпочитана програма сред следобедните предавания. Публицистичният формат привлича с 91% повече от зрителите пред екраните в сравнение със съдържанието на втората по гледаемост телевизия по същото време.

Предаването регистрира голямо предпочитание сред активното население (18-49 г.) – 84% по голям дял от БТВ по същото време, а при по-младите зрители на възраст 18-34 години предимството на NOVA в аудиторен дял е два пъти и половина.