"Един подрастващ тенисист трябва да разбере, че загубата е нещо, което се случва", каза чичото на Рафа

Един от най-успешните треньори и чичо на световния номер 2 в мъжкия тенис Тони Надал говори пред медиите преди да изнесе открит урок на младите български таланти в столична зала „София" в Борисовата градина. Посланикът на Sofia Open 2019 даде мнението си за играта на Григор Димитров и обобщи какво според него е най-важно за един подрастващ тенисист.

Тони Надал ексклузивно в “Събуди се“

"Всеки мач срещу Григор за нас е много труден, защото той притежава всичко - сервира добре, има добър форхенд и бекхенд. Единствено постоянство му липсва. Последният ни мач на Australian Open беше много труден, но се надявам да победим. Все пак трябва да изчакаме, защото Рафа първо трябва да победи Бердих, а Григор - Тиафо", заяви Тони Надал по повод евентуален четвъртфинал между Димитров и Надал в Мелбърн.

България иска филиал на академията на Надал (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Когато видях Димитров за първи път, си казах, че ще стане №1. За момента обаче му липсва постоянство в играта. Не е достатъчно да печелиш само първия сет. Трябва да продължаваш да натискаш. Това му липсва според мен - още малко усилие. Забелязал съм, че понякога той отваря краката си повече от необходимото при подготовката за удар, което допълнително затруднява изпълнението", допълни чичото и бивш треньор на Рафа Надал.

ПРЕДИ SOFIA OPEN 2019: Какво е общото между тениса в България и Монако?

"Най-важното нещо за един подрастващ тенисист е да разбере, че загубата е нещо, което се случва и трябва да се поучи от нея. Трябва да се работи упорито всеки ден. Загубата не е краят на света, тя е нещо нормално, което всеки изживява. Трябва да продължат напред и да се развиват. Талантът е важен, но не е определящ. Важно е колко още можеш да надградиш и да се трудиш", завърши именитият специалист.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.