Животът на Ива Русинова се определя с една дума - скорост

Ива Русинова е първата жена дрифт пилот у нас. Тя е само на 28, а вече има 10 години опит в автомобилните състезания. Страстта й към бързите коли превръща мотоспорта в нейна професия. Животът на високи скорости я среща и с любовта – четирикратният европейски шампион по СуперМото Ангел Караньотов.

"Това, което ми създава пеперудите в стомаха, е именно мирисът на бензин и на изгоряла гума. Когато се приближа към пистата, ми се свива коремът от хубава емоция", разказа Русинова пред камерата на "Събуди се".

Във вените й тече бензин. Неслучайно тя е кралицата на дрифта. Не се страхува от опасни завои. Вместо спирачка, дава газ - до дупка. Избира да следва любовта си към колите пред детската мечта да бъде хирург или микробиолог.

Катастрофата с училищен автобус - заради дрифт с летни гуми върху леда

"Анатомията на човешкото тяло е нещо съвсем различно от анатомията на един автомобил. От 8-годишна мечтая на стана лекар. От 8-ми до 12-ти клас прекарвах време и в МУ със студентите по медицина. На много от тях взимах изпитите, прикриваха ме, когато влизах на аутопсии, което е забранено", заяви Хриси.

Дрифт състезатели учат водачи как да шофират при зимни условия (ВИДЕО)

Лесен път няма и съдбата й го доказва. Преди точно 10 години Ива сяда зад волана на първата си кола. Дотогава не знае нищичко за автомобилите. Скоро след това обаче претърпява инцидент - блъска се челно в дърво на Витоша.

След катастрофата родителите на Ива – детска учителка и инженер, опитват да сложат спирачки на страстта й към високите скорости. Но така и не успяват.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.