Именитият треньор по тенис даде специално интервю пред Ива Софиянска-Божкова

Тони Надал или чичо Тони – чичото на Рафаел Надал, е определян като най-успешния тенис треньор в историята заради спечелените 16 титли от "Големия шлем" със знаменития си племенник. Той е в България за турнира Sofia Open 2019 и даде интервю за Ива Софиянска-Божкова.

В разговора той признава, че винаги е вярвал в способностите на Рафа и разкрива любопитни подробности около работата си с него. Казва, че често му се е карал.

Тони Надал: Григор има всичко, но му липсва постоянство (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Понякога треньорството ми липсва много. Имах възможността да тренирам един от най-добрите. Но в момента съм в неговата академия и се занимавам с децата. Докато бях треньор на Надал, не взимах пари за това. За мен беше удоволствие”, споделя Тони Надал.

Той коментира и играта на българската ракета номер 1 Григор Димитров.

„Нещо съвсем малко му трябва, за да стъпи на световния връх. Трябва да е много силен психически. Понякога краката му са прекалено разкрачени. Така трудно се предава сила на топката. Има страхотни качества. Характерът обаче също трябва да се тренира", категоричен е Надал.

България иска филиал на академията на Надал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той казва, че не е готов да се заема с тренирането на друг голям играч.

„Днес е много трудно да тренираш младите. Трябва да им казваш само добри неща. В академията, ако кажа на някой, че не е добър, ще дойде някой сърдит баща и ще ми се скара. Докато на Рафа можех да кажа само истината. И затова бяхме толкова силни”, споделя големият треньор.

Цялото интервю гледайте във видеото.

ПРЕДИ SOFIA OPEN 2019: Какво е общото между тениса в България и Монако?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.