Няма обаче да отстъпи от искането си за средства за стена по границата с Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще предложи в реч днес компромис по въпроса за имиграцията. В изказването си обаче Тръмп няма да отстъпи от искането си да бъдат осигурени средства за стена по границата с Мексико, заяви добре осведомен източник, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тръмп няма сега да въвежда извънредно положение

В петък президентът на САЩ каза, че ще направи "важно съобщение". В изявлението си Тръмп няма да се откаже от своето искане да бъдат осигурени 5,7 милиарда долара за стената, но същевременно ще предложи подкрепа за законопроект за закрила на имигрантите, станали известни като "Мечтателите" (на английски Dreamers) - млади имигранти, пристигнали незаконно в САЩ още като деца, повечето от които латиноамериканци - както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила (Temporary Protected Status), каза източникът. 

Той потвърди появило се по-рано съобщение за това в новинарския портал Aкшъс (Axios).
Източникът добави, че за постигането на това споразумение са помогнали вицепрезидентът Майк Пенс, шефът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни и зетят на Тръмп и старши съветник в американското президентство Джаред Къшнър.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.