Сред изчезналите са 10 жени и две деца, едното от които само на два месеца

До 117 човека може да са се удавили при потъването на корабче с мигранти в Средиземно море край бреговете на Либия. Притесненията изразиха от Международната организация по миграция, предаде БТА.

Говорителят на МОМ Флавио ди Джакомо съобщи, че според тримата спасени от плавателния съд на борда му е имало 120 души. Сред изчезналите са 10 жени и две деца, едното от които само на два месеца.

На борда на корабчето е имало много хора от Западна Африка и 40 суданци, каза Ди Джакомо, цитирайки спасените мигранти.

По-рано днес италианската брегова охрана съобщи, че на борда на плавателния съд, който тя е открила да бедства на 50 морски мили (92,6 километра) североизточно от либийската столица Триполи вчера, е имало 20 души. Тя успяла да спаси трима мигранти, които отвела на южния италиански остров Лампедуза. От разказите на спасените обаче станало ясно, че корабокрушението може да е още по-смъртоносно.

Откакто Италия почти затвори своите пристанища за мигранти, все по-малко хора пристигат от Либия. Мигранти обаче все още загиват при опити да преминат рискования маршрут, отбелязва ДПА.

По данни на МОМ 83 мигранти са загинали в Средиземно море от началото на годината срещу 199 за същия период миналата година. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.