Коментират кинокритикът Станислава Айви и актьорът Башар Рахал

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви филмите, номинациите за „Оскар”.

Статуетките ще бъдат раздадени на 24 февруари. Сред фаворитите е и филмът „Зелената книга”, в който участва и българският актьор Димитър Маринов.

„Първо искам да кажа колко всички се гордеем с Димитър Маринов”, заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” кинокритикът Станислава Айви. „ „Зелената книга” е един от най-достойните филми, които ще се борят тази година за наградите. Много харесвам и „Фаворитката”, страхотен филм. Другият ми любим филм е „Рома””, коментира още Айви.

„На филма „Роди се звезда” се разревах на десетата минута и не спрях да рева до края”, коментира актьорът Башар Рахал. „Кое ме разчувства? Не е тематиката – изключително тъпа, ординерна. Но Брадли Купър ме разби, видях изключително талантлив човек”.

Повече гледайте във видеото

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 година след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове.

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.