Тийнейджърите искали да се пързалят и да си направят селфи на леда

15-годишно момче потъна в ледените води на микроязовир между селата Марково и Първенец край Пловдив. Момчето било с двама свои приятели. Отишли на леда, за да се пързалят и да си направят селфи. Ледът се пропукал и момчето потънало във водата. 

Инцидентът е станал около 17.00 часа. 15-годишно момче от близкото село Първенец заедно с още едно момче и момиче също на 15-години дошли тук, за да се пързалят върху леда на замръзналия микроязовир. Момчето влязло на вътре на пет метра от брега, когато внезапно леда под краката му се спукал и то потънало.

„Видяхме в лявата част, в устието на язовира дупка с размер около 3 квадратни метра. Малко по-късно се появиха деца, които са били заедно с детето, което е потънало и обясниха, че били дошли да се разходят и решили да си правят селфита на леда. Влизайки, момчето ги е подканило да влязат, показвайки им, че ледът е здрав. В този момент подскачайки ледът се е пропукал и той е потънал. Децата са сигнализирали за жалост не на 112, а са се обадили първо на баба си. Бабата е информирала нейния съпруг, който е дошъл и е направил опит да извади детето. След това са се обадили на 112”, разказва кметът на Марково  Пламен Кабаков.

Трима водолази с лодка до 20.00 часа тази вечер издирваха потъналото момче в замръзналия микроязовир. Акцията беше прекратена с настъпването на нощта.  Утре водолазите отново ще влязат в микроязовира, за да търсят потъналото  дете.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.