В нея влизат още три партии

ВОЛЯ на Веселин Марешки влиза в коалиция с три други партии за явяване на изборите за Европейски парламент през месец май тази година.

Партньори във „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ се оказаха Земеделците начело с независимия депутат Спас Панчев, който сравнително скоро напусна редиците на БСП, Орхан Исмаилов, който е начело на партията на Касим Дал "Свобода и достойнство", както и Йордан Йорданов от партията "Обединена социалдемокрация".

„Коалицията остава отворена и за други партии, които споделят нашите ценности“, обяви Марешки при представянето на политическите формации.

Марешки: ВОЛЯ води преговори за създаването на „една истински родолюбива коалиция”

Основните послания, които от четирите партии припознават като общи, са: образование, здравеопазване, сигурност, европейски доходи, ликвидиране на монополите, защита на интересите на българските земеделци, работещи закони и толерантност. 

Веселин Марешки подчерта още, че коалицията се създава за цялостен цикъл, който ще завърши със следващите президентски избори.

Марешки: ВОЛЯ ще поиска оставката на Каракачанов

„Европейските институции имат нужда от промяна в следните посоки – по-малко бюрокрация, безкомпромисни мерки срещу корупцията, повече свобода за страните-членки и уважение на идентичността и националното достойнство на всяка една държава“, допълни още лидерът на ВОЛЯ.

Марешки ще оглави и листата на коалицията на предстоящите избори, но той не изключи възможността да се откаже в полза на друг кандидат след излизането на резултатите от вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.