Тя се заблудила и се изгубила посред нощ в панагюрското село Оборище

Трима младежи спасиха възрастна жена от измръзване. Тя се заблудила и се изгубила посред нощ в покрайнините на панагюрското село Оборище. За доблестната постъпка на момчетата разказа кметът на село Оборище Милко Ангелов, който е убеден, че без тях бабата е щяла да загине.

Американец спаси безжизнена жена по спомени от сериал (СНИМКИ)

Делчо и Цветан заедно с още един техен  приятел решили посред нощ да се разходят с автомобила из селото. В края на Оборище забелязали самотно вървяща възрастна жена, наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се, че нещо не е наред и я последвали.

„Стори ни се подозрителна. Стара жена в 23.30 часа вечерта с одеяло, наметнала отгоре на гърба си и обикаля сама. Почнахме да караме по нея.  Спрях да си налея вода, жената идваше отпред и докато наливах вода тя клекна до колата. Явно много беше измръзнала и даже като я качихме в колата тя едва говореше”, споделя Делчо Михов.

Навън бил адски студ, а в този район скитат и диви хищници, особено в полето, към където се насочила жената, разказват младежите.

„-7,-8 там някъде. Жената беше толкова измръзнала, че не знаеше как се казва дори. Не можеше да се ориентира, нищо. Говореше несвързани работи. Попитахме къде трябва да иде, тя не можа да обясни, не можа да реагира”, разказва Цветан Ралчев.

83-годишната жена дори не казала името си. Младежите я качили в колата на топло и се обадили на кмета.

„Момчетата я докараха в къщи. Видях коя е жената. Познавам я. Свързах се с Районното управление на полицията в град Панагюрище, понеже близките й живеят в град Панагюрище, хората веднага реагираха изпратиха патрул. Ние през това време я закарахме до вкъщи. Печката й почти беше изгаснала. Напалихме я. Настанихме я и след половин час близките й пристигнаха”, обясни Милко Ангелов - кмет на село Оборище.

Едва след като се стоплила вкъщи, жената възвърнала спомените си. Обяснила, че тръгнала на гости у свой роднина, който живее в другия край на селото.

Близките на възрастната жена сега се грижат за нея. Прибрали са я при тях в Панагюрище. Обясниха, че страдала от деменция.

В Оборище сега всички говорят за доблестната постъпка на младежите. Делчо е първи курс студент в Техническия университет, а Цветан работи в частна фирма, за да помага на родителите си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.