35-годишният испанец има 15 титли, 7 от които на сингъл

Тенис на световно ниво ще наблюдаваме в София. Фернандо Вердаско е една от големите звезди на корта, които ще можем да гледаме на живо на турнира Sofia Open. Той започва в неделя, а всички най-интересни мачове, анализи любопитни моменти можете да проследите в каналите на Диема Екстра и в Новините на NOVA.

35-годишният Вердаско има 15 титли, 7 от които на сингъл, а миналата година отпразнува своята победа номер 500 в елитния тенис. Изпанецът е участвал в 63 поредни турнира от Големия шлем.

Броени дни до тенис турнира Sofia Open 2019 - директно по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

Личният му живот често е тема в медиите през годините, но сега вече е женен за Анна Бойер, полусестра на Енрике Иглесиас. Това е и любимият певец на Фернандо, и то още преди да се запознае със съпругата си преди пет години. Сега щастливото семейство очаква първото си дете.

„Не знаех толкова много за България преди да дойда тук. Познавам Григор Димитров от много години, още от юноша. Тренирахме заедно в Лас Вегас преди повече от 10 години. Той е добър приятел, но досега не съм имал възможност да дойда в България. Радвам се, че ще се запозная със страната ви”, казва Фернандо Вердаско пред „Здравей България”.

Димитър Кузманов ще играе на Sofia Open 2019

Освен Вердаско, на Sofia Open идната седмица феновете ще имат възможността да видят и други от най-добрите играчи в света в момента. За втори път у нас идва носителят на три титли от Големия шлем – Стан Вавринка. В „Арена Армеец” ще играят и новите сензации Стефанос Циципас и Карен Хачанов.

Цялото интервю с Фернандо Вердаско гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.