Жената е задържана за срок до 24 часа

29-годишна служителка на банка в Дулово е задържана за присвояване в особено големи размери. Това съобщиха от ОДМВР-Силистра.

Задържаха банкова служителка за присвояване на над 200 000 лева

До момента е установено, че като длъжностно лице, чрез фалшиви документи, служителката прехвърляла по сметки на свои близки парични суми, които после постъпвали по нейни. Така от септември 2018 г. досега тя присвоила над 200 000 лева. Пълният размер на присвоените средства е в процес на установяване.

Жената е задържана за срок до 24 часа. Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура-Силистра.

В Дулово още наесен местни хора забелязват, че стандартът на живот на 29-годишната Севим се повишава. След дълго майчинство и раждането на две деца жената се връща на работа в клон на банка в града. А там - от септември я наблюдават. И след вътрешна проверка дошъл изводът, че е мамила с банкови преводи.

„Това е станало чрез сметка от вложител на банката чрез неистински документи, съставени от обвиняемата” , каза районният прокурор на Силистра Теодор Желев.

За няколко месеца превела в сметки на свои близки 188 хиляди лева от парите на възрастна жена, която дори не разбрала. Измамата разкрили работодателите на Севим.

Вчера банкерката е задържана, но в ареста направила криза. Настанена е в инфекциозното отделение в силистренската болница с хепатит. Освободена от ареста с парична гаранция от 10 хиляди лева.

„На лицето е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери”, поясни прокурорът.

По информация на NOVA семейството нa Севим е подготвяло документите си да напусне страната. Сега обаче й е наложена забрана от прокуратурата. Ако бъде призната за виновна от съда, банкерката може да бъде осъдена на 20 години затвор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.