Детето е било на свиждане

2-годишното дете, което падна от третият етаж във варненската болница „Света Анна”, почина тази сутрин. А от Районната прокуратура проверяват дали майката на детето е положила необходимите грижи по време на инцидента.

Почина детето, паднало от третия етаж в болница във Варна

Лекарите определиха травмите му като несъвместими с живота.

„От вчера се развиха високи температури от над 40 градуса, които трудно можеха да бъдат овладени. Тази сутрин сърцето спря и не можахме да реанимираме повече”, заяви д-р Валентин Власаков, началник на интензивното и анестезиологично отделение в болница „Св. Анна”.

2-годишното дете било с майка си на свиждане в родилното отделение в болницата. Изпуснато от поглед, то пада от над 10 метра височина.

2-годишно дете падна от третия етаж в болница във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Майката казва, че през цялото време е наблюдавала детето. Дори имало момент, в който го е държала пред себе си. Но случаят остава за изясняване в досъдебното производство”, заяви Вяра Алексиева, говорител на Районна прокуратура – Варна.

Майката на момчето била изоставена от бащата и се грижела сама за детето. Прокуратурата ще разследва дали са положени всички необходими грижи.

„За родител или настойник, който не положи достатъчно грижа за физическото здраве на лице, което поставено под неговото родителство или настойничество, законът предвижда лишаване от свобода до три години или пробация”, заяви още Вяра Алексиева.

Предстои да се назначи и техническа експертиза за това дали е опасен парапетът в болницата.

„Ще има такава проверка. В последствие, по преценка на наблюдаващия прокурор ще бъдат сезирани съответните контролни органи”, заяви Алексиева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.