Теодор Господинов страда от увреждане на функциите на костния мозък

Теодор Иванов Господинов търси помощ за лечение в Турция. Мъжът страда от увреждане на функциите на костния мозък. Той е на 35 години от Стара Загора.

През лятото на 2016 година, след поява на сини петна по тялото, Теодор е приет в хематология към МБАЛ Стара Загора. До септември 2016 г. е лекуван там. През октомври същата година е настанен в Националния център по хематология в  „Дървеница“ гр. София за уточняване на диагнозата.

При направена биопсия е установено начално увреждане на функциите на костния мозък и лечение с кортикостероидна терапия. След близо 2 години лечение на кортикостероиди, организмът на Теодор привикнал с тях. Освен това лечението увреждало други органи. Наложило се на 24 юли 2018 г. да бъде отстранен далакът, за да се удължи животът на тромбоцитите, които се произвеждат там. Броят им достигнал 900, а при лечението с „Урбазон” през тези години е достигал до 80. Теодор започнал да поддържа температура, спаднали са нивата на тромбоцитите му, приемал е и антибиотици след предположение за пневмония, което в последствие е отхвърлено.

Последвала е консултация с болница „Токуда” в  София. Изписан му “Револейд“, с който да се замени приемът на кортикостероиди.

На 01 ноември 2018 г., след силни болки в коремната област хирурзите са открили тромб, който е некротизирал тънките черва и се е наложило отстраняването на голяма част от тях. След 10 дни в медикаментозна кома лекарите са успели да стабилизират състоянието му, но за кратко.

Изписали го на 05 декември 2018 с атрофирали мускули на крайниците. Две седмици по-късно обаче той отново е приет по спешност с ниски нива на хемоглобин и тромбоцити. При направените кръвни изследвания нивата на хемоглобин и тромбоцити са били много ниски. Тези показатели характеризирали вътрешен кръвоизлив. 10 дни лекарите отричали, че има такъв въпреки твърденията на консултиращите го по телефона специалисти от София.

На 31 декември 2018 г. мъжът колабира в ръцете на близките си и спешно е преместен в реанимация. Поради обилното кървене се наложило нова животоспасяваща операция, която се е състояла на 3 януари 2019 г.

След консултации с турски клиники има предложения за лечение, но сумата е непосилна за семейството.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следните начини:

Номер на Дарителската сметка:

Титуляр - Теодор Иванов Господинов
ЦКБ АД Клон Стара Загора
IBAN:BG35 CECB 9790 10H9 6592 00
BIC:CECBBGS

Pay Pal: da.pomognem.na.teodor@gmail.com
 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.