При инцидента няма нострадали работници

Пожарът в цех за месо в пловдивското село Войводиново е локализиран, но продължава да тлее. Това съобщи в ефира на „Здравей, България” директорът на пловдивската противопожарна служба комисар Георги Мангараков. Към момента четири пожарни екипа дежурят на мястото.

18-ти час продължава борбата с пожара. Огънят пламна малко след 18.00 ч. в неделя, а пожарникари гасиха пламъците през цялата нощ. 12 екипа са се борили с огъня, докато успеят да го локализират. При инцидента няма пострадали работници, тъй като предприятието не е работело в момента на избухване на пламъците. Няма и пострадали животни, нито замърсяване на въздуха над селото, твърдят компетентните институции.

„Те доизгасяват някои локални огнища, които все още тлеят, но няма възможност да се разпрострат на голяма площ. Това са горивни материали, които са затрупани от падналите термопанели, вследствие на тяхното прегаряне. Няма никаква опасност за населението”, увери комисар Мангараков.

Огромен пожар избухна в цех за месо във Войводиново (СНИМКИ)

По думите му все още не може да се каже дали става въпрос за умишлен палеж.

„Не можем  да кажем със сигурност дали има умисъл и дали пожарът е свързан с протестите, които се случиха напоследък в село Войводиново. Не изключваме никаква възможност”, каза той.

Собственикът на цеха обяснил, че пожарът е възникнал в помещението зад админстративната сграда и е видян от пазача, който бил на смяна. 

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.