През последните две седмици почти не минава ден без да е „заловен” безстопанствен кон в Дупнишко

В Дупница могат да заловят всички безстопанствени коне, които се разхождат по улиците на града и то по най-хуманния начин. Георги Георгиев е лицензиран общински ловец на коне. 

След като открие безстопанствен кон, мъжът закача на колата си животното и подкарва колата си на аварийки. „Следя коня в огледалото за задно виждане и така мога да мина няколко километра”, казва Георгиев.

Ловецът откарва коня до общински приют, а от там стопанинът отвежда кобилата си след като е заплатил солидна глоба за залавяне и престой в приюта.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Пресичане с риск за живота край Перник (ВИДЕО)

 „Епа я докато изпържа яйцата и коню избега” – подобни обяснения получава Христо Апостолов от Община Дупница, когато запита собствениците защо даден кон е оставен без надзор.

„Друг е въпросът, че в повечето случаи конете се пускат на воля да се оправят сами, да си намират храна”, казва още Апостолов..

Христо Апостолов коментира, че през последните две седмици почти не минава ден без да е „заловен” безстопанствен кон.

„В района на Дупница и близките села има доста такива коне. Всички в по-крайните квартали отглеждат такива животни. Незнайно защо решават да ги пускат да се разхождат свободно по детските площадки, по новоизградените градинки. В крайна сметка достигат дори до центъра на града”, казва Апостолов.

Още по темата вижте във видеото!

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.