Решението беше взето на специална среща в Община Марица

Изселените семейства от ромската махала на село Войводиново ще бъдат настанени в общински жилища в пловдивския квартал "Столипиново". Решението беше взето след извънредна среща в Община Марица, свикана, за да се преодолее напрежението в селото.

То ескалира отново, след като в събота няколко семейства се опитаха да се върнат в домовете си и това провокира недоволството на жителите на Войводиново. Областната управа се ангажира да предостави жилища на 50 от социално слабите роми. Част от тях не останаха удовлетворени. Искат да се върнат в домовете си. Те са завели 17 дела срещу общината и оспорват събарянето на къщите.

На среща в Община Марица решават дали жителите на ромската махала да се върнат във Войводиново

"По-добре е да сме някъде, отколкото по улиците", коментира Надежда Гочева. Тя допълни, че обитателите на разрушената ромска махала са съгласни да плащат сметките за битови нужди в новите си жилища.

"Не съм особено доволна, защото държавата ще трябва да им търси жилища. Да отидат на свободен наем. Всички те работят. Да си плащат наема", сподели пък Денка Арабаджийска, жител на село Войводиново. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.