Те загинаха, след като автобус се обърна в канавка

Расте броят на жертвите от жестоката катастрофа в Северна Македония. 14 души са загиналите след като автобус се обърна по таван между Скопие и Тетово. 20 са ранените, като с опасност за живота са петима от тях.

Тежкият инцидент е станал малко след 17 часа в сряда на пътя между Скопие и Тетово. Автобусът се е преобърнал по таван в канавката.

„Не знам какво да ви кажа, беше доста неприятна гледка. Има доста мъртви”, казва…….

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Много хора са останали заклещени в автобуса. Първи на помощ са се притекли жителите на близкото село Лашкарци. В спасителната операция бяха включени и багери.

Компанията-собственик е имала всички необходими лицензи, а автобусите й са минали технически преглед. Една от  версиите за тежкия инцидент е, че шофьорът е получил или инсулт или инфаркт зад волана, а другата - че автобусът е спукал гума.

Днес и утре в република Северна Македония са дни на национален траур. Правителството ще отпусне финансова помощ на семействата на загиналите. Премиерът Зоран Заев ще посети ранените в болницата в Тетово.

Съболезнования за трагедията изразиха във Facebook българският премиер Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.