Сенатор и висш съветник се сбиха

Австралийската полиция разследва сбиване между сенатор и висш съветник, което остави кръв по стените на австралийския парламент, съобщава БГНЕС.

Органите на реда и парламентарните служби разглеждат сблъсъка между 70-годишния сенатор Браян Бърстън и служител на популисткия сенатор Полийн Хансън. ,Бърстън показа порязаният си палец вследствие на спречкването и призна, че е размазал кръвта си по врата на кабинета на Хансън.

В изявление той казва, че „е предал цялата информация на австралийската полиция” и е поискал пълна възбрана за съветника.

Депутат нокаутира свой колега в украинския парламент (ВИДЕО)

На съветника Джеймс Ашби, който е ключов за влиянието на Хансън в австралийската политика, му е забранено да влиза в парламента.

Сблъсъкът е бил заснет от камерите и на него се вижда кака Бърстън обвинява Хансън в нежелани сексуални намеци, а тя от своя страна обвинява сенатор (вероятно Бърстън) в сексуален тормоз.

Хансън е лидер на партия „Една нация” и даде малко светлина над обвиненията като сподели, че това, че е на 64 години не я прави „толкова отчаяна”.

Двамата сенатори се разделиха политически миналата година и от тогава са във вражда.

Наскоро от "Гардиън" съобщиха, че Бърстън е бил обвиняван от своя съветничка, че ѝ е предлагал секс, за да я развесели. Той отрече това.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.