Той е обвинен в в участие в организирана престъпна група за рекет, изнудвания и палежи

Екстрадираният Димитър Желязков-Митьо Очите, кацна на летище София с полет от Истанбул. Българинът беше предаден на представители на съдебна охрана на летището в града на Босфора. 

СНИМКИ ОТ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ВИЖТЕ ТУК

​След кацането си Митьо Очите ще бъде откаран в Националното следствие под засилена охрана и най-вероятно ще му бъда поискана мярка задържане под стража.

Желязков бе задържан в южната ни съседка миналото лято след издирване с червена бюлетина на Интерпол. Обвинен е в участие в организирана престъпна група за рекет, изнудвания и палежи по морето.

Кой е Димитър Желязков?

Повече от 10 години антимафиоти и прокурори се опитват да докажат, че той държи трафика и пазара на наркотици по морето. Тези подозрения обаче не са доказани в съда.

Митьо Очите е осъждан за пране на пари, но след като сам си призна. Лежа в затвора четири години, като през това време стана известен с честите си отпуски за добро поведение и спортни успехи.

През 2001 г. при атентат в Несебър беше взривена колата му. Загинаха съпругата му, брат й и бодигардът им. 

През лятото на 2016 г. Митьо Очите беше тежко ранен при престрелка в "Слънчев бряг". Тогава по него бяха изстреляни пет куршума. Убит беше телохранителят му. 

В края на всеки процес срещу него, Митьо Очите повтаря една и съща фраза: "Циркът свърши! Хайде да си ходим!"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.