Магистратите разпоредиха на Желязков да бъде оказана медицинска помощ по настояване на защитата

Специализираният съд в София постанови, че Димитър Желязков-Митьо Очите трябва да остане в ареста.

След продължило часове наред заседание и едно отлагане, магистратите решиха, че има опасност обвиненият в ръководене на престъпна група за рекет, побои и палежи може да се укрие, ако бъде пуснат на свобода.

СНИМКИ ОТ НАЧАЛОТО НА ЗАСЕДАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Решението на Спец съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

А отлагането на заседанието по мярката за неотклонение се наложи заради здравословни проблеми, които подсъдимият твърди, че има.

„Подзащитният ми е с 96% инвалидност от ТЕЛК-комисия от лятото на миналата година. Има неизвадени проектили от тялото и вече близо 24 часа се държи без лекарска помощ. А дори и в момента кърви”, заяви адвокатът на Желязков Илиян Василев. И настоя за провеждане на спешен медицински преглед. Магистратите уважиха това искане.

От прокуратурата пък твърдят, че Митьо Очите е бил прегледан при постъпването му в ареста, след като бе екстрадиран у нас от Турция в петък вечерта. Съдът задължи държавното обвинение да представи документацията от прегледа.

„Аз бях отишъл в Турция на лекар, а те ме задържаха. Опериран съм в Турция и отидох на контролен преглед”, заяви пред магистратите Желязков. И се оплака, че в ареста не му давали вода, а той трябвало да мие тялото си редовно.

"Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми! Как може такова нещо?! Тя е майка", каза още Желязков. И поясни, че не знае за какво всъщност трябва да отговаря дъщеря му пред Темида. 

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.