Двете разговаряли в кулоарите на Конференцията по сигурността

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността в събота, съобщава БТА.

"Беше удоволствие отново да се срещна с канцлера Меркел. При разговора ни научих много от нея и очаквам с нетърпение да продължим да работим заедно", написа Иванка Тръмп в Twitter, публикувайки снимка от срещата. 

Дъщерята на американския президент и високопоставен съветник на Белия дом, нарече германския лидер "страхотен защитник" на правата на жените в областта на професионалното образование и икономика. 

Заедно със съпруга си Джаред Къшнър, Иванка пристигна вчера в Мюнхен за участие в Мюнхенската конференция по сигурността. 

На дамска закуска в събота сутринта, на която участваха няколко жени с топ лидерска роля, включително управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, Тръмп говори за подкрепата за жените в бизнеса. В петък тя се срещна и с германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен и представи инициатива, насочена към подпомагане на жените в развиващите се страни, която до 2025 г. трябва да осигури американска помощ за 50 милиона жени в най-бедните държави. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.