Снарядът беше открит при строителни работи

При мащабна операция в Париж беше обезвредена бомба от Втората световна война, съобщава БТА. Снарядът беше открит при строителни работи в северната част на френската столица, в квартал „Льо Шапел” на 4 февруари.

Обезвредиха 200-килограмова бомба в центъра на София (СНИМКИ)

Префектът на полицията благодари на групата по разминиране и на всички, включени в тази операция, се посочва в изявлението, публикувано в Twitter. 

Операцията е преминала без инциденти, а ограниченията, въведени заради нея, са отменени. Oколо 2000 души, живеещи в района, бяха евакуирани като предпазна мярка. Те бяха временно настанени в спортните зали на гимназии и в общински учреждения. Зоната беше блокирана и не се допускаха автомобили. Заради ограниченията беше нарушен и графикът на полетите на летище „Шарл де Гол“, както и разписанието на влаковете „Евростар“.

Въпреки че по време на Втората световна война в района около Париж са пуснати над 2000 бомби, откриването на снаряд в самия град е изключително рядко явление, твърдят експерти. Последният подобен случай е от 2003 г. Тогава снаряд беше намерен на дъното на река Сена. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.