Посетителите на Националния военноисторически музей ще могат да научат повече за личността на Васил Левски

Националният военноисторически музей (НВИМ) отбелязва годишнината от обесването на Левски с безплатна семейна образователна програма, посветена на делото на Апостола, съобщава БГНЕС.

Трябва ли Васил Левски да бъде обявен за светец?

Военният музей предлага безплатен достъп до своята най-популярна образователна програма за всички посетители. Те имат възможност да научат повече за личността на Апостола, за неговия живот, но също и за това как заветът му отеква в наши дни, по какъв начин той се докосва до нашето съвремие. "Тази програма обикновено се организира за училищни групи, днес я отваряме за всички наши посетители, които желаят да я видят", каза Деяна Костова от Военния музей.

Програмата „Васил Левски – вчера и днес“ представя не само идеите на Дякона като нов етап в националноосвободителното движение, но и показва как той присъства в спомените на съвременниците си.

Посетителите могат да видят и малкото запазени вещи на една от най-ярките личности в нашата история, които НВИМ съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на Музея.

По повод годишнината постоянната хронологична и външна експозиция на НВИМ ще работи извънредно на 18 и 19 февруари (понеделник и вторник) от 10.00 до 18.00 ч. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.