Той се е предал сам в полицията

Задържаха 19-годишния заподозрян Алекс Анков, по прякор Гучи, за убийство след запой и бой в центъра на Кюстендил. Той е с криминално минало и живее в ромската махала в града. 

Извършителят е арестуван в неделя вечерта, към 23.30 ч., съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Елиян Стамболийски. През вчерашния ден са задържани 12 души, проверени са и десетки адреси, разпитани са над 20 лица.

„Лицето само се предаде. Докара го майка му в Областната дирекция. Не е давал обяснения до момента”, каза още Стамболийски.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване на убийство и опит за умишлено убийство на повече от едно лице, съобщиха от прокуратурата. 

След масовия бой в центъра на града, в профила си във Facebook задържаният написал "Не съм убиец". Публикувал е и клип, в който се вижда как се забавлява няколко часа преди да стане масовия бой. За Алекс Анков се знае, че има няколко криминални прояви. Тепърва ще се установява носил ли е нож в себе си и дали той е човекът, пробол смъртоносно Валери Дабов.

Голямата страст на Алекс е бодибилдингът. В профила му е пълно с агресивни статуси и демонстрация на мускули. В ромската махала в Кюстендил са сигурни, че той не е убиец и масовият бой не е бил предизвикан от Гольовците. От години кланът се свързва с много от престъпленията в района. Участвали са в не един и два тежки инцидента. Мъжете от фамилията са сочени за рекетьори, имат и десетки обвинения за побоища. Почти всички от Гольовците са излежавали присъди. От ВМРО настояха за пълна проверка на рода.

Близките на убития казват, че той случайно е минавал по улицата и е умрял без да има никаква вина, опитвайки се само да разтърве биещите се. В късния следобед в понеделник роднини и приятели на жертвата се събраха на бдение в негова памет.

Един убит и петима ранени при масов бой в Кюстендил (ВИДЕО)

При побоя пострадаха петима души. Двама от тях са настанени в "Пирогов" в София. Пациентът, който беше транспортиран от Кюстендил вчера с черепно-мозъчна травма, продължава да е в изключително тежко състояние, съобщават от пресцентъра на болницата. Той е опериран и остава в реанимация. Вторият пострадал също е опериран. Ръката му е с тежки увреждания. Предстоят му поредица от операции, но е без непосредствена опасност за живота към момента. 

Другите двама ранени са настанени в болницата в Кюстендил. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.