Инцидентът станал на стеснен участък от пътя заради ремонтни дейности

Пиян шофьор е причинил катастрофата, в която почина сръбската музикална легенда Шабан Шаулич. Разследването установи, че виновникът е 34-годишен мъж от Гютерслох, който се ударил в колата на Шаулич, движейки се пред него. Малко по-късно двете превозни средства внезапно завили надясно от лентата и се ударили един в друг. Това съобщава сръбският вестник "Новости".

Младият мъж първо заявил пред полицията, че стесненият пътен участък бил виновен за инцидента. Пътното платно е било стеснено заради ремонти, допълва немският сайт Iz.de.

Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич загина в катастрофа

Младият шофьор, който е бил пиян и без книжка, заявил, че шофьорът на сръбската звезда е загубил контрол над превозното средство и малко по-късно се е ударил в колата му.

Големите звезди на сръбската музика за смъртта на Шабан Шаулич

Освен трагично загиналият певец, в колата са били шофьорът 43-годишният Мирсад Керич, както и кумът на Шабан Шаулич - Слободан Стоядинович.  Той непрекъснато е бил със звездата по време на концертите му.  При катастрофата изпълнителят на хита "Otvori mi svoja vrata" е получил сърдечен удар, който причинил смъртта му. Вследствие на ужасния инцидент по-късно е починал и шофьорът на Шаулич – 43-годишният музикант Мирсад Керич.

Припомняме, че тежката катастрофа стана вчера сутринта около 6:50 на пътч към Дортмунд в района на Билефелд.  На това място място платното е стеснено заради ремонти. Там магистралата се свързва и с Гютерслох.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.