Той е за задълбочаване на междупартийните взаимоотношения

АБВ и партия „Единна Русия“ подписаха в София съвместен протокол за задълбочаване на междупартийните взаимоотношения. Това е вторият документ, който подписват двете партии за последните 2 години, предаде БГНЕС.

„За нас от АВБ е изключително важно да се оценява мястото и ролята на отношенията между Европа и Русия. Дълбоко убедени сме, че европейската сигурност и перспектива не могат да бъдат градени и реализирани без Русия и въпреки Русия“, заяви на подписването председателят на АБВ Румен Петков. Той допълни, че в следващия Европарламент ще настояват за сваляне на санкциите, защото са непродуктивни.

Андрей Климов, отговарящ за международната политика на „Единна Русия“, отбеляза, че подписването на такива документи помага за развитие на двустранните отношения между Русия и България.

„Партия „Единна Русия“ има взаимоотношение с десетки партии на всички континенти. Готови сме да си сътрудничим с всеки, който е готов да спазва устава и правилата на ООН, който е готов да си сътрудничи с нашата страна, този, който е готов да се бори за мир, за поддържане международната стабилност. Нашата партия уважава политическата система на всяка държава, с която работи. Категорично сме против намесата във вътрешната политика на суверенната страна“, подчерта Климов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.