Причината за смъртта му е рак на панкреаса

Германският дизайнер Карл Лагерфелд почина, съобщава Би Би Си. Модната легенда си отиде на 85 години. Причината за смъртта му е рак на панкреаса, съобщава френското списание „Пюблик“.. Творческият директор на модната марка „Шанел” е един от най-изявените дизайнери на нашето време. 

"Знаете, модата не е необходима. Има други проблеми в света, които може би са по-важни, така че това не е важно. Но е индустрия, а модата върви в крак с времето. Ако тя не вървеше в крак с времето, щеше да бъде изгубена", казва самият той.

НЕПОВТОРИМИТЕ ТОАЛЕТИ, СЪЗДАДЕНИ ОТ ГЕНИАЛНИЯ ЛАГЕРФЕЛД, ВИЖТЕ ТУК

КАРЛ ЛАГЕРФЕЛД - ЕДНА МОДНА ИКОНА 

Карл Лагерфелд и "Шанел" изумиха всички в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

През последните седмици Лагерфелд не е бил добре здравословно, което стана повод и да пропусне редица модни ревюта.

 Лагерфелд създаваше и колекции за собствения си бранд и за модна къща „Фенди”.

"Шанел" представи колекцията си висша мода в Париж (ГАЛЕРИЯ)

Карл Лагерфелд е роден в Хамбург в заможно семейство на банков служител. През 1952 г. се премества в Париж. През 1974 г. основава своя собствена линия - Karl Lagerfeld Impression, а девет години по-късно става артистичен директор на модна къща „Шанел”. Той си сътрудничи също така и с „Клои”, „Фенди” и други лидери в модната индустрия.

Дизайнерът е любител на фотографията, автор е на няколко книги, притежател на собствена художествена галерия в Париж и основател на издателство.

В допълнение към облеклата, той създава аромати, сред които - Chloé, KL, Jako.

Веднага след новината за смъртта на родения в Хамбург дизайнер от всякъде заваляха съболезнования за човека, спечелил си прякора "Кайзер Карл". Виктория Бекъм написа в Инстаграм, че е натъжена от новината, че един гений си е отишъл.

Италианската модна дизайнерка Донатела Версаче написа: "Карл беше гений, докоснал живота на толкова много хора. Ние никога няма да забравим невероятния ти талант и безкрайното вдъхновение"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.