Това доведе до най-ранното досега затваряне на основната изложбена зона

Снежните и ледени фигури, изваяни от близо 10 000 творци в китайския град Харбин, се разтопиха по време на необичайно топлото време. Това доведе до най-ранното досега затваряне на основната изложбена зона в рамките на прочутия Международен зимен фестивал на снега и леда, предаде БТА.

Откриха най-големия леден фестивал в Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради високите температури по време най-топлата зимна седмица в Северен Китай се наложи изложбената зона "Айс енд Сноу Уърлд" да бъде затворена - над 10 дни по-рано от планираното.

Зимният парк в Харбин - град в североизточната част на Китай, известен със суровите си студове, е привлякъл над 1 милион посетители от отварянето си на 23 декември миналата година.

Над 2000 снежни човеци – атракция в Китай (ВИДЕО)

Част от посетителите, платили да видят ледени копия на Колизеума и Миланската катедрала, не крият разочарованието си от ранното затваряне. Миналата година паркът беше затворен на 10 март. Леденият фестивал в Харбин всяка година привлича милиони посетители от цял свят и е ключов източник на приходи от туризъм за града, "заключен" във вътрешността на провинция Хейлунцзян.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.