В следващите дни ще наблюдаваме атлантически циклон

Срядата ще е слънчева. До обяд очакваме мъгли по поречието на Дунав и големите реки, и около Черноморието. В хода на деня в Северозападна България ще се появи вятър със скорост до 20-30 километра в час. Температурите днес ще са между 12 и 17 градуса.

В планините температурите остават високи. В по-ниските планински масиви през деня термометрите ще се колебаят около 7-8 градуса, на високото – около нулата. Вятърът ще се усили и по билата ще достига 40-50 километра в час.

И днес ниските атмосферни слоеве ще задържат високи нива на замърсителите. В 6 града на страната концентрацията на фини прахови частици е над нормите. Днес вятърът ще се усили в Северозападна България, а в петък и на изток. Тенденцията е мръсотията във въздуха да се изчисти.

В следващите дни ще наблюдаваме атлантически циклон, с който очакваме нахлуване на студен въздух от север, а с него ще дойдат и валежи, които ще започнат в петък. Първо ще превали дъжд, а с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг. Дневните температури ще паднат значително. Почивните дни ще са кулминацията на студения период. По-студено ще е в планините, Предбалкана и котловините на Западна България, където температурите ще паднат до под -10 градуса. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.