Традицията е на повече от век и твърде популярна по света

Безплатни концерти "антре" предлага на меломаните от този месец Старозагорската опера. Това съобщи директорът й Огнян Драганов, цитиран от БТА. Жестът е традиция, която е на повече от век и твърде популярна по света. 

Във фоайето на Старозагорската опера вече по случая е подреден специален кът. Изнесен е и част от гардероба на трупата, от който всеки желаещ можеше да се възползва и да си направи снимка.

Така само за минута любителите на операта могат да се превърнат в Трубадур, Кармен, Дон Кихот. Възможностите са много, защото и заглавията в програмата на Старозагорската опера са много.

Стефан Цанев ще получи ИКАР за изключителен принос към българския театър

"Целта е, освен публиката да се чувства удобно във фоайето, да се запознава и с повече музика. Музиката е океан, който изпълва с любов нашите сърца. Обаче много от тази любов остава неконсумирана, тъй като не стига до нас", каза Огнян Драганов.

"Идеята ни е да не припознаваме музиката само чрез пет симфонии и още толкова опери. Затова сме се погрижили да направим достояние непозната за нас музика, на добре познати и известни в Европа композитори. Концертите преди представленията ще бъдат все повече и все по-разнообразни", допълни директорът на Старозагорската опера.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.