Планът предвижда Мей да бъде принудена да избира между Brexit със сделка или отлагане на развода с ЕС

До 15 британски министри може да гласуват за блокиране на излизането на страната от Европейския съюз на 29 март, както е планирано, в случай че няма сделка за Berxit, съобщи агенция Блумбърг, като се позова на три добре осведомени източника.

Хънт: Трябват промени на предпазната клауза, за да се избегне Brexit без сделка

Министрите, които са против развод с ЕС без споразумение, обмислят дали да предизвикат премиерът Тереза Мей да ги уволни, в случай че гласуват срещу нея другата седмица в парламента. Те са за отлагане на Brexit, ако няма сделка. Затова министрите искат да подкрепят инициатива, координирана от депутатката лейбъристка Ивет Купър и колегата й консерватор Оливър Летуин, с цел забавяне на излизането на Великобритания, докато не бъде постигнато споразумение.

Планът предвижда Тереза Мей да бъде принудена да избира между Brexit със сделка или отлагане на развода с Европейския съюз. След това британската премиерка ще бъде принудена да подложи решението си на гласуване в Камарата на общините, а долната камара на парламента вече даде да се разбере, че отхвърля излизането от ЕС без споразумение, отбелязва агенция Блумбърг.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.