Това реши Апелативният специализиран наказателен съд

Димитър Желязков - Митьо Очите остава в ареста! Според съда ако бъде пуснат на свобода, няма опасност да се укрие, но пък може да извърши друго престъпление.

В началото на днешното заседание адвокатът на Желязков поиска съдът да насрочи съдебно-медицинска експертиза, за да се прецени дали може да остане в ареста. Съдът отказа. В отговор - защитата поиска отвод. Съдът не уважи и това искане. А пред магистратите Митьо Очите заяви, че не иска го пускат, а иска да го прегледат.

Относно отказа да се назначи медицинска експертиза пък Димитър Желязков каза, че в Турция, където той беше задържан повече от половин година, са се грижили по-добре за здравето му отколкото у нас.

Митьо Очите кървял в съда, магистратите го оставиха в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пред съда Желязков каза само: „Не искам да ме пускате, искам да ме прегледат, имам наистина проблеми”.

Митьо Очите беше задържан в Истанбул на 4 август 2018 г., но екстрадиран у нас едва преди няколко дни. На 2 август 2018 г., при зрелищна акция на МВР, беше разбита група за рекет, палежи и побоища, за чийто тартор е сочен Очите. Освен него, в Истанбул бяха арестувани общинските съветници от Несебър и Бургас - Бенчо Бенчев и Пейко Янков.

Димитър Желязков е под постоянен арест от 16 февруари, след като беше екстрадиран от Турция. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.