Председателят на АБВ коментира решението на левицата да бойкотира пленарните заседания

„БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”. Това не е парламентаризъм”. Така председателят на партия АБВ Румен Петков коментира в ефира на „Здравей, България” решението на левицата да бойкотира парламентарните заседания. И подчерта, че предприемайки подобна стъпка, социалистите трябва да са наясно как биха могли да се върнат в пленарна зала, което при предишното им напускане станало „конфузно”.

„БСП излезе и от Националното сдружение на общините, а дори самите кметове не са съгласни с това – просто ги извадиха”, коментира още Петков.

Обмислят санкции за отсъстващите депутати от БСП (ВИДЕО)

Той не каза категорично дали АБВ води преговори за явяване в коалиция с БСП на предстоящите избори, но подчерта, че „усещането за самодостатъчност в политиката води до самота”. АБВ обаче водели разговори с техни партньори в лявоцентристкото пространство. И били убедени, че могат да дадат на българите „усещане за бъдеще”.

Политикът обаче бе категоричен, че партията му не подкрепя сегашното управление и го определя модела му като „престъпен и дълбоко вреден за държавата”.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.