Унищожен е целият етаж от кооперацията

70-годишен мъж е загинал при пожар в жилищна сграда на ул. „Прилеп” във Варна. Около 3.45 часа, тази нощ, на телефон 112, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в апартамент, на 5-ия етаж от кооперация на ул. „Прилеп”. 

 

 

 

Снимка: Facebook

Пръв за пожара разбира Десислав Детелинов, който живее под наем на последния етаж в кооперацията на ул. Прилеп във Варна.

„Първата ми мисъл беше, че гори нещо в моята квартира. Прегледах – видях бойлера, печката. Отворих вече вратата на терасата, да се покажа да видя…тогава видях черен дим, подадох сигнала и тръгнах по стълбите и видях, че 5-тия етаж гори”, казва Десислав.


Сигналът за пожара е подаден в 3.45 сутринта. Освен Десислав пожарът е усетен и от съсед на първия етаж. Те двамата успели да събудят и другите обитатели на сградата, за да я напуснат.

Снимка: Facebook

„Ние нищо не разбрахме. Събудиха ни и си тръгнахме и си излязохме. Видяхме – да, гореше много сериозно. Като излязохме, вече бяха пристигнали пожарните, действаха бързо, но то беше много напреднало – явно от вятър и много бързо всичко се случи”, казва Айлин Чаушева.

Снимка: Facebook

В опожарения апартамент е живеел 70-годишен мъж, който е загинал. Унищожен е целият етаж от кооперацията,а материални щети са нанесени по изолацията на сградата, стълбището и дограмата на горния етаж. 

От пресцентъра на полицията посочиха, че се изясняват причините за възникването на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.