Според Никос Георгиадис това е фалшиво обвинение и ще обжалва пред апелативния съд

Условна присъда от 28 месеца и глоба от 20 000 евро бе определена от гръцки съд на бившия депутат от „Нова демокрация“ Никос Георгиадис за делото за педофилия преди девет години в Молдова, когато той беше в офиса на ООН.

Папа Франциск сравни педофилията с „човешко жертвоприношение“

Георгиадис беше признат за виновен в обвинения в продължително сексуално насилие срещу заплащане с три непълнолетни лица над 15 години, а случаят бе открит през 2016 г. от гръцкия вестник Hot Doc, пише БГНЕС. След огласяването на присъдата, бившият депутат от „Нова демокрация“, според гръцките медии, заяви, че това е фалшиво обвинение и ще обжалва пред апелативния съд.

По цялото дело и първоинстанционната присъда кабинетът на гръцкия премиер Алексис Ципрас излезе с изявление. То гласи, че делото няма да има политическо измерение, "макар Георгиадис да е бил депутат и близък съветник и сътрудник на Мицотакис, ако самият Микотакис не придаде на случая политически характер."

Разследване разкрива сексуални посегателства от полски свещеници срещу деца

Това твърдение се аргументира от кабинета на Ципрас като се казва, че от „Нова демокрация“ делото се характеризира като политическо преследване, депутатът Анна Мисел Асимакопулу е свидетел в защитата на Георгиадис и по време на процеса в съдебната зала имаше членове и длъжностни лица от опозиционната партия. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.